8 מאגרי תמונות להורדה בחינם ללא זכויות יוצרים

מוטי שושן | מנהל הסטודיו

כיצד להשתמש בתמונות ביעילות באתרי אינטרנט

במאמר זה, אראה לכם היכן ניתן למצוא תמונות להורדה בחינם מבלי להסתכן בהפרת זכויות יוצרים.
מחקרים מראים שאנשים זוכרים 80% ממה שהם רואים ורק 20% ממה שהם קוראים. תמונות הן אמצעי תקשורת רב עוצמה. התפקיד החשוב ביותר שלהם הוא שהם מסירים מחסומי שפה, מכיוון שהם מובנים בקלות לכל אחד בעולם.

זכויות יוצרים באינטרנט
הדבר הטוב ביותר הן מבחינה משפטית והן מבחינה שיווקית הוא לצלם תמונות בעצמכם. הזמנת צלם מקצועי שמצלם תמונות אותנטיות במיוחד עבורכם יכול ליצור לכם מאגר תמונות שישרת אתכם במשך זמן רב.
דרך נוספת להתנהל בראש שקט היא באמצעות רכישת מינוי למאגר תמונות סטוק.
פתרון אפשרי נוסף הוא שימוש בתמונות שהשימוש בהן הותר. המבנה המשפטי של פרויקטים אלה הוא כזה שבו ה"תורמים", כלומר בעלי זכויות היוצרים, מסמלים אם הם מוותרים על זכויות היוצרים שלהם לחלוטין ומעבירים את התמונה לשימוש הציבור.

מאגרי תמונות ללא זכויות יוצרים
ברשת יש לא מעט מאגרי תמונות ללא עלות, החשוב הוא למצוא אתרים שיאפשרו לכם להשתמש בתמונות בעמודי הפייסבוק שלכם, באתרי המכירה, בעיצובים הדיגיטליים ובקיצור – לשימוש מסחרי.
לפני שנצלול לרשימת האתרים החינמיים המומלצים, חשוב להדגיש שברוב מאגרי התמונות תוכלו לבחור את גודל התמונה הרצוי לכם, ואף לבחור את סוג הקובץ שתרצו להוריד.

אתרים חינמיים להורדת תמונות:

1. Unsplash
אוסף גדול של תמונות ברזולוציה גבוהה בחינם. ניתן לחפש לפי צבעים ונושאים. כל התמונות משוחררות בחינם, גם לשימוש מסחרי, חוץ משתי הגבלות:
א. שימוש בתמונות לצורך יצירת שירות מתחרה או דומה.
ב. מכירה של התמונות.

2. Pexels
פקסלס הוא מנוע חיפוש לתמונות לשימוש חינמי, עם רשיון CC0 (תמונות לשימוש חופשי לגמרי ללא זכויות יוצרים כלל). מנוע החיפוש שלו שולף תמונות ממספר אתרים הכלולים כאן ברשימה וזה היתרון הגדול שלו.

3. Pixabay
אוסף גדול של תמונות סטוק בחינם, וקטורים ואיורי אמנות. כל התמונות מתפרסמות תחת Creative Commons CC0, כלומר: שימוש ללא מתן קרדיט.

4. Freepik
פריפיק הינו אתר המציע תמונות, קבצי PSD ואלמנטים ווקטורים להורדה. חלק מהקבצים ניתנים להורדה בחינם, אך כדי להשתמש בהם באופן חוקי, חייבים לתת קרדיט לאתר.
ברגע שתבצעו חיפוש כלשהו, תוכלו לראות בצד שמאל את האופציה לסנן על פי סוג הרישיון, בין היתר ישנו גם מסנן של “ללא מגבלות כלל”. אפשר להוריד כל תמונה ישירות מהעמוד שלה.

5. Flickr
מדובר על רשת חברתית, בה עולות תמונות של צלמים שונים. חלק מהתמונות הן בתשלום, ולכן אם אתם מעוניינים בתמונות חינמיות, יש לבצע חיפוש ייעודי בתוך המאגר. שימו לב שהורדת תמונות מאתר זה כרוכה במתן קרדיט, כשלכל תמונה יש רישיון משלה.

6. Im Free
המבחר שבו לא גדול מאוד, אבל הוא מסודר בצורה סיסטמטית עם קטגוריות שהולכות ומצטמצמות.
מדובר בתמונותיהם של משתמשי אתר FLICKR. כמו כן, שימוש בתמונות הללו מחייב מתן קרדיט.

7. Stocksnap
אתר זה מאפשר להשתמש בתמונותיו לשימוש מסחרי וללא מתן קרדיט. מלבד מנוע חיפוש די נוח, תוכלו גם למצוא בו את התמונות הטרנדיות כרגע ולסדר אותן על פי מאפיינים שונים. הורדה או שימוש בתמונות StockSnap אינה כרוכה בתשלום בהתאם לרישיון CC0. התמונות ניתנות להורדה בחינם, לעריכה בחינם וחופשית לשימוש – אפילו בפרויקט מסחרי! אתם לא צריכים לייחס את התמונה ליוצר.

8. Picjumbo
אוסף תמונות חינמיות לגמרי שיכולות לשמש אתכם לכל מטרה. מאמר התמונות די קטן ומסתכם בערך ב-4,000 תמונות חופשיות. אין בו איורים, אלא רק תמונות וכמה אוספים של טקסטורות. כל התמונות הן חופשיות לשימוש, עם זאת, למרות שהתמונות ניתנות להורדה ולשימוש בחינם, חלק מהתמונות עשויות להכיל גם מותגים המוגנים בזכויות יוצרים, לוגואים, חפצים או נכסים אישיים.

* מאמר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ואין לראות בו מדריך שלם ומקיף לשימוש בתמונות.

מנהל הסטודיו // מוטי שושן

מתמחה בפיתוח ועיצוב אתרים וחנויות אינטרנטיות. בעל ניסיון של 10 שנים בליווי עסקים וסקרנות רבה ללמידה והתחדשות. יוצר אתרים שעוזרים למכור מוצר או שירות, לבנות מותג, לתקשר בצורה יעילה יותר או פשוט להיראות ממש מגניב.

עוד ממרכז הידע

דילוג לתוכן